BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Rusija će biti idealan domaćin za utakmice EVRO 2020 - Čečerin

RT: Rusija će biti idealan domaćin za utakmice EVRO 2020 - Čečerin
28.11.2019. god.


Šef UEFA-e Aleksandar Čeferin rekao je predsedniku Vladimiru Putinu da ne sumnja da će Rusija biti idealan domaćin za utakmice na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Na sastanku u Sankt Peterburgu, Čeferin se osvrnuo na uspešno iskustvo Rusije u održavanju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, rekavši Putinu da je siguran u sposobnost zemlje da ugosti slične utakmice na visokom nivou u evropskom fudbalskom spektaklu sledeće godine, prenosi TASS.

Putin i Čeferin, foto: RIA Novosti

Sankt Peterburg se priprema da bude domaćin za četiri utakmice na turniru "Evro 2020", uključujući tri utakmice grupne faze i jedno četvrtfinale, u gradskoj "Gasprom areni", kapaciteta 68 000 gledalaca.

Mesto održavanja biće jedno od 12 u 12 različitih zemalja, u posebnom izdanju evropskog prvenstva povodom 60. godišnjice ovog takmičenja.


foto: © AFP

Davanje poverenja šefa UEFA-e Čeferina biće posebno dobrodošlo s obzirom da dolazi u vreme kada je ruski sport podvrgnut svežim doping skandalom zbog navodnih manipulacija podacima koje je moskovska laboratorija predala Svetskoj antidoping agenciji (VADA).

VADA će 9. decembra zvanično objaviti svoju odluku o potencijalnim sankcijama protiv Rusije, sa pozivom da toj zemlji bude zabranjeno organizovanje takmičenja ili takmičenja na međunarodnim sportskim događajima bilo koje vrste u naredne četiri godine.

Međutim, podrazumeva se da događaji UEFA ne bi bili obuhvaćeni takvom zabranom.

Rusija se već kvalifikovala za "Evro 2020", a žreb će biti održan u subotu.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • foto: © Sputnik / AFP / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Tomasa Baha su intervjuisali poznate šaljivdžije Vovan i Leksus


Sport, ljubav, bitka za rezultat, energija ljudi i motivacija za trijumfom koju samo atletika i trčanje mogu da lansiraju na tako jedintven i upečatljiv način. Prvenstvo planete, 45. po...

Srbija i Beograd će u subotu ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću! Tom prilikom održana je i...


Redovna izborna skupština Srpskog atletskog saveza održana je danas u prostorijama Hotela M. Predsednik SAS, Veselin Jevrosimović ponovo je reizabran za novi četvorodišnji mandat na ovoj poziciji 2024-2028. Ovo...

Prijateljska utakmica će se odigrati u VTB Areni kapaciteta preko 25.700 mesta


 Danas je u prostorijama hotela Crowne Plaza održana Konferencija za medije povodom 100 dana do Svetskog prvenstva u krosu 2024, kao i otkrivanje logo-a takmičenja.


Ostale novosti iz rubrike »